onsdag 1. desember 2010

Paris

Semesteret begynner å gå mot slutten og det er ikke lenge til vi skal hjem. Kristina og Miruna har hatt veldig lyst til å reise til Paris hele semesteret uten at det har blitt noe av. Nå bestemte vi oss imidlertid for å reise, både for å se alle julelysene og Disneyland! SNCF har for tiden en kampanje der de har satt ned prisen på togbilletter, og vi betalte 25 euro en vei fra Bordeaux til Paris med TGV (hurtigtog). Miruna og Kristina ville være litt lenger i Paris, så de dro en dag tidligere enn oss og ble en dag lenger.

Jeg og Jeanette tok toget på lørdag og ankom Paris 3 timer senere. Etter å ha gått litt feil, fant vi frem til hotellet vi skulle bo på, sentralt i Latinerkvartalet. Da både jeg og Jeanette har vært i Paris før, følte vi ikke for å besøke alle turistattraksjonene på nytt. Denne dagen gikk til å gå rundt i byen (ikke noe metro her, nei), og vi tok oss en tur til Panthéon, Galleries Lafayette, pariserhjulet på Place de la Concorde, og en tur til Avenue Champs-Elysées. Vi hadde blitt anbefalt av flere å se Paris i julestasen, men det var ikke så imponerende. Det var imidlertid en del boder der de solgte masse rart.

Til tross for at vi tok med oss våre varmeste klær, og ull, var det bitrende kulde og det tok ikke lang tid før vi beveget oss tilbake til hotellet og tilbrakte kvelden med å se på franske filmer på tv. I Bordeaux er det fortsatt ganske behagelig temperatur og ikke noe tegn til snø og vinter.



Andre dagen var det tid for Disneyland (se eget innlegg), før vi igjen tilbrakte kvelden til å se franske filmer på tv. Tirsdags morgen trasket vi bare rundt i hotellområdet, før vi tok turen opp i Tour Montparnasse hvor vi fikk fra 59. etasje og 209 meter over bakken panoramautsikt over hele byen. Heisen opp er den raskeste i Europa og brukte 38 sekunder på 196 meter. Da vi ikke hadde noe å finne på før toget gikk, tok vi oss en tur på kino for å se en fransk film.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar