søndag 7. november 2010

La Rochelle

I går dro jeg, Camilla, Miruna, Jeanette, Sari og Annika til La Rochelle, en by på vestkysten av Frankrike. Vi dro grytidlig på morgenen og ankom byen to timer senere. Det første vi gjorde var å finne en å finne et brasserie slik at vi kunne få i oss litt frokost. Når man spiser frokost ute (noe som er svært vanlig i Frankrike), får man gjerne servert baguette, croissant, juice og en valgfri kaffedrikk.


Deretter bar det av sted til turistkontoret for å skaffe oss kart og informasjon om hva vi burde få med oss. Første stopp var L'Aquarium. Det bestod av 70 ulike akvarium med 12 000 sjødyr i alle farger og fasonger - fisker, skilpadder, plankton og haier med mer.

Camilla, Sari, Jeanette, jeg, Annika (Foto: Miruna)

Deretter bar det av sted til tårnene ved havnen. Vi gikk opp i det ene (mange bratte trapper!) og fikk på toppen en fin utsikt over hele byen. Vi var ikke altfor heldige med været, det var grått og trist, men vi kunne se at dette er et sted vi må tilbake til i vårsemesteret!

Miruna, Camilla, jeg, Sari, Annika og Jeanette (Foto: Miruna)

Etter dette gikk vi litt rundt i byen, så på gamle bygg og kirker, spiste middag, og til det som skal være det største lystbåtsenteret på Frankrikes vestkyst. Her var det mange seilbåter, men da det var seint og mørkt, måtte vi gå tilbake til stasjonen (noe som ikke var altfor lett, da vi klarte å gå oss vill - opptil flere ganger)

Jeanette, Annika, Camilla, jeg, Sari og Miruna (Foto: Miruna)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar