fredag 5. november 2010

Libourne

I stedet for å være hjemme og kjede oss, bestemte vi oss for å ta en dagstur ut av byen. Vi så på kartet over steder vi kunne nå med tog, og satte kursen for Libourne, 20 minutter unna med TGV (hurtigtog). Da vi hadde vært ute lenge dagen før, ble det bare meg, Jeanette og Carlos fra Spania som møtte opp på togstasjonen fredags morgen.

Libourne er en liten by med rundt 20 000 innbyggere i Aquitaine og hovedstedet for vinlaging i den nordligste delen av kommunen Gironde. Byen ligger nær St. Emilion og alle vingårdene som vi besøkte tidligere i høst.

Da av ankom Libourne, en by vi ikke visste noe som helst om, var det om og gjøre å finne frem til sentrum. Etter å ha fått kopiert opp et kart stasjonskontoret hadde på veggen, var det bare å sette i gang. Til tross for at byen var så liten som den var, presterte vi å bruke over 1 time på å komme oss til bysentrum. Vi gikk i sirkler og endte i et boligstrøk langt unna, til tross for at vi tydeligvis hadde passert hovedgata gang på gang. En voksen fransk dame forklarte oss på fransk vis veien og vi fant til slutt frem til en liten handlegate, et lite torg, noen få spisesteder og et par kirker. Alt i alt var det ikke noe særlig å se på, og det skilte seg lite ut fra andre franske byer vi har vært i. For å tilbringe litt tid i byen, trasket vi bare rundt i noen tilfeldige gater og fant overraskende nok et tivoli de hadde klart å skvise inn blant noen gamle bygg.

Libourne er sikkert mye bedre å besøke om sommeren, men det var likevel godt å komme seg litt ut av Bordeaux en dag.


Et tårn
Typisk fransk gate
Jeanette og Carlos
Dordogne River
Høst
Kirke
Torget
Town Hall
Gågata
Kirke
Tivoli
Blomster
Togstasjonen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar