onsdag 15. september 2010

Litt om skolen

Skolen
Da var det på tide å fortelle litt mer om skolesystemet her borte. Vi går dette semesteret på "Ecole de Commerce Européenne", kalt "ECE", en privat businesskole. Da vi er en del av Erasmus-programmet behøver vi ikke å betale for å gå her, i motsetning til de franske studentene. Vi skulle egentlig gå på "Institut des Hautes Études Économiques et Commerciales" (INSEEC) som er en skole de samarbeider med. På grunn av mangel på fag undervist på engelsk på INSEEC, har de ordnet det slik at vi tar første semesteret på ECE og andre på INSEEC. Grunnen til at vi velger å bytte over jul er at INSEEC er den skolen vi har mest lyst til å gå på. 

Fag og studiepoeng
I motsetning til hjemme, er fagene små, 3 eller 4 ECTS (studiepoeng) hver, noe som gjør at vi i løpet av et semester må ha 10 fag (er vant til 3 eller 4 fag i Norge) for å oppnå 30 studiepoeng. Dette hørtes først litt skremmende ut, men nå er det egentlig ganske greit. Noen fag går kun over to dager (intensivt), mens andre fag har vi over en måned (ikke fullt så intensivt). Vi ble ferdig med et fag allerede første uka. De fleste fagene starter senere i semesteret, men vi vet ikke helt når ennå. Vi får nye sett med timeplaner en gang i måneden. 

Vurdering
Her bruker de ikke bokstavkarakterer, men 1 til 20. Alt over 10 er bestått. Etter å ha snakket med franske studenter er det nærmest umulig å få noe særlig over 16-17 poeng, så det kan bli interessant å se hvordan dette skal gå. Vurderingen er forskjellig fra fag til fag, men muntlig aktivitet og oppmøte teller i alle fag. Nå har vi et fag som heter "International Distribution" som går over to dager. Der har vi en stor innlevering (som riktignok skal inn senere i semesteret) som teller 50 %, noen småoppgaver som leveres i slutten av timen teller 25 % til sammen, mens muntlig aktivitet og tilstedeværelse teller de resterende 25 %. Det er litt vanskelig å delta i diskusjoner her, da studentene fort bytter over til fransk når de ikke klarer å si det på engelsk. Så er til tider ganske håpløst å henge med.

I et annet fag, "Globalisation & International Relations" har vi også en stor innlevering som teller mesteparten av karakten. I dette faget skal alle franske studenter ha en presentasjon på engelsk om et gitt emne. Vi utvekslingsstudenter slipper det, selv om faget går på engelsk og ikke fransk. Synes det virker merkelig. Noen ganger forstår jeg ikke helt systemet her. Informasjonen er til tider litt dårlig her, men i flere fag er det også en avsluttende eksamen i desember eller januar.

På skolen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar