søndag 27. februar 2011

Chamonix

Etter Genève var det klart for turens desidert største høydepunkt; Chamonix Mont Blanc og alpene! For å ikke gjenta tidligere suksess, beregnet vi denne gangen god nok tid eventuelle feiltakelser. Vi spurte for sikkerhets skyld resepsjonisten om at vi var på rett vei, og overraskelsen var stor da vi - igjen - presterte å finne frem feil stasjon. Da gikk alle planer om å ta det rolig i vasken, og med en croissant hver fra hotellets frokostbufée tviholdende i handa, satte vi opp farten mot stasjonen. Etter litt trikk og litt gåing, kom vi frem til noe som må være en av Genèves mest tvilsomme områder. Stasjonen var ganske falleferdig, ingenting var åpent, ingen mennesker å se, og området rundt stasjonen var mer eller mindre ubehagelig.


Vi kom da omsider til Chamonix, og sjekket inn på hotellet (hvor rommet forresten var av svært god standard med fantastisk utsikt mot fjellet), fant vi frem til skiutleien. Vi betalte ikke mer enn 10 euro per dag for både ski, støvler, staver og hjelm. Med alt utstyret på slep var vi klare for å komme oss opp i bakken. Etter mye spørring og trasking i feil retninger, samt en rundtur med en tilfeldig buss, kom vi oss opp til et skitrekk - som vi senere så befant seg like bak hotellet vårt. Vi forventer premie.

Vi tok heisen opp, og ble møtt av en ubeskrivelig utsikt. Solen skinte, det var vindstille; været kunne ikke blitt bedre. Vi stod på ski helt til det stengte, kom oss til hotellet, fikk oss noe mat, og kom oss bort på afterski. Her var det konsert, og det tok til tider ganske av med både sang og dans. Herlig stemning.


Neste dag var det igjen tid for ski og moro, og vi hadde denne gangen planlagt både hvor vi skulle og hvordan vi skulle komme oss dit. Underveis, får vi vite at skitrekket vi tenkte oss til var blitt stengt, og vi ble derfor satt av ved en annen bakke. Løypene her var veldig gode, og vi hadde en superfin dag på ski.


Siste dagen ble brukt til å kikke litt rundt i selve byen, før vi nærmere kvelden tok bussen til neste destinasjon; Grenoble.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar