fredag 25. februar 2011

Genève

Etter Lyon, var det tid for en svipptur innom Sveits og Genève. Vi hadde i Bordeaux fikset alle fly-, tog- og bussbilletter, og hadde en plan for hele turen. Vi trappet opp på togstasjonen i Lyon som lå nærmest vegg i vegg med hotellet vi bodde på. Mens vi gikk innover stasjoen, finner jeg tavlen med alle avgangene og leiter febrilsk etter toget vårt til Genève. "Det står ikke her!" Vi ser litt fortumla på hverandre, vi var jo helt sikre på klokkeslettet og at vi ennå hadde litt tid på oss. Overraskelsen var stor da Jeanette fisker frem billettene våre fra sekken og gjør en siste sjekk; Vi er ikke på riktig stasjon. 10 minuspoeng til to jenter på tur i ukjent terreng.

Med hjertet i halsen og alt for mye bagasje på slep, var det å komme seg til trikkestasjonen i nærheten hvor vi ser at neste trikk til den andre stasjonen kommer om et par minutter. Vi har lært fra Bordeaux at å leke dum turist med null språkkunnskaper har fungert tidligere, men vi turte ikke ta sjansen. Vi spurter dermed bort til billettautomaten, trykker oss fort gjennom instruksene, sliter med å finne mynter og ser trikken nærme seg. Og med billettene i hånden og vekslepengene fremdeles liggende i automaten, skynder vi oss bort til trikken. Noen av passasjerene prøver å holde igjen den stadig lukkende døren for to tydelig stressa jenter, men til ingen nytte. Vi rekker det ikke. Ytterligere minuspoeng til god planlegging og dårlige beslutninger. Vi ser forvirra på skjermen som indikerer neste trikk, og konkluderte fort med at vi måtte finne en annen type transport. Stasjonen vi skulle på var på andre siden av byen, og vi innså vel i ettertid at å kaste oss på en trikk hadde vært altfor risikabelt.

Vi løper ut av stasjonen i håp om å finne en taxi. Etter noen mislykkete forsøk, får vi til slutt tak i en ledig taxi og kaster oss inn.
"Gare Part Dieu! Allez, allez!"
- Når går toget deres?
8:34
- Det rekker vi ikke. Det er på andre siden av byen og det er masse trafikk. Dette er min aller første dag i denne jobben, og dere mine første kunder.
Herlighet, han veit sikkert ikke engang hvor det er. - Og i alle fall ikke raskeste vei for å komme seg dit.

Til tross for ha vært sjåførens aller første og sikkert mest stressa kunder, kom vi frem fem minutter før avgang. Lite ante vi om hvor stor denne stasjonen var, og hvor de forskjellge stemplingsautomatene var plassert. I Frankrike må du nemlig stemple billettene din, til tross for at den er beregnet på et spesielt tog. Etter løping fram og tilbake, opp og ned, rakk vi toget med et nødskrik.

Da vi ankom Genève, funnet hotellet og fått god informasjon fra resepsjonisten, deriblant gratis reise med all kollektivtransport hele døgnet, var det tid for litt sightseeing. Først bar det av sted til omvsning hos FN (hvor vi selvsagt klarte å reise altfor langt) og Røde Kors-museum før vi trasket rundt i Genèves gater, ned til elven, spiste god mat og til slutt brukte opp masse tid i en matbutikk. Hvorfor? De hadde smaksprøver på alt; sjokolade, brød, kaker, kjøtt, frukt, og vi kan konkludere med at vi var ennå mer mette enn tidligere da vi dro tilbake til hotellet den kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar