torsdag 24. februar 2011

Lyon

Da var det på tide å komme seg ut på tur igjen! Med to uker ferie, er det dumt å bli igjen i Bordeaux. Vi hadde funnet nokså billige billetter med EasyJet til Lyon, og planlagte å ta reise rundt til både Geneve, Chamonix og Grenoble i samme slengen. Utvekslingsstudentene ved skolen vår er fordelt over to campuser, hvor vi kan velge fag fra begge. Jeg og Jeanette er kanskje de eneste som velger kun fra den ene. Og med ferier på ulike tidspunkt, ble det til at det kun ble oss som fikset oss en liten ukes lang rundtur.

Først på programmet stod Lyon. Til tross for innenlandsflygning, trappet vi opp på flyplassen i god tid før avgang. Vi burde imidlertid ha lært til nå at franskmenn aldri kommer på tiden, og ikke alle fall ikke før nødvendig. Da dette var en av dages første fly, var ikke engang flyplassen åpen og de færreste hadde kommet på jobb. Skal innrømme det var litt spesielt å trippe av kulde utenfor flyplassens stengte dører klokken sju om morgenen.

Etter hvert ble vi sluppet inn, og ble sitte og vente en god stund før alle var kommet på jobb og vi kunne gå gjennom sikkerhetskontrollen, under en time til avgang. Vi ankom Lyon, kom oss inn til byen med et ekspresstog, fant hotellet samt frokost, før vi satte kursen mot sentrum. Lyon er Frankrikes nest største by, etter Paris. Vi ble gående rundt og kikke på ulike bygg, kirker, gater, et gammelt amfi, og en høyde med utsikt over hele byen. Med fargerike og nyere bygg, skilte byen seg mye fra Bordeaux. Det var virkelig en fin by med koselige gater og fine utsikter, og uten tvil en by jeg vil tilbake til. Om kvelden var det tid for å prøve ut typisk mat fra Lyon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar