torsdag 28. oktober 2010

Toulouse

I går bestemte vi oss for å ta en tur til Toulouse - en by et par timer unna Bordeaux. Byen er Frankrikes nest største studentby, og mange nordmenn har valgt å ta hele utdannelsen i Toulouse. Jeg møtte flere av disse under ANSA-kurset i Montpellier i september.

Jeg dro med Miruna, Annika, Sari og to av Saris venninner fra Finland som kom på besøk. Hun ene er erasmusstudent dette semesteret i Grenoble.

Vi tok toget tidlig morgen fra Bordeaux og ankom Toulouse et par timer senere, og kom oss inn til sentrum. I motsetning til Bordeaux og andre byer i nærheten, hadde Toulouse et lite metrosystem. Og det må ha vært den minstre metroen jeg noen gang har sett. Ikke bare var det få linjer og stopp, men selve vognene var så små at det ikke skulle mange mennesker til før det var så fullt at du ikke kunne bevege på deg og komme deg frem.

Da vi kom oss inn til sentrum gikk vi først på en italiensk restaurant og spiste pizza. Deretter var på tide å få med seg litt av byen og vi gikk rundt i flere timer. Selv om det var nesten november, var det strålende sol, så det var ganske herlig å være traske rundt i gatene. Vi fikk med oss et par kirker, viktige og gamle bygg, parker, kafeer, og sitte nede ved elven og nyte solen.

Klare for utforsking av Toulouse!
Pizza!
La place du Capitole







Alle (Foto: Miruna)
Nyter solen

Toulouse Metro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar